CERTYFIKAT AKREDYTACJI
JEDNOSTKI KONTROLUJĄCEJ

Strona główna
Informacje, komunikaty
Informacje o PSSE w Przemyślu
Komórki Organizacyjne
Promocja Zdrowia
Szkolenia i Konfrencje
Dokumenty i Materiały Edukacyjne
PRACA
Galeria
Ostatnia aktualizacja:
06.08.2019
POWIATOWA STACJA SANITARNO - EPIDEMIOLOGICZNA W PRZEMYŚLU
Komórki Organizacyjne
ODDZIAŁ ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIA I PRZEDMIOTÓW UŻYTKU

Znalezione obrazy dla zapytania żywność1. DZIAŁALNOŚĆ ODDZIAŁU 
 
Oddział Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Przemyślu sprawuje bieżący nadzór sanitarny:
  • w zakładach produkujących żywność, 
  •  w obiektach obrotu środkami spożywczymi,
  • w zakładach żywienia zbiorowego,
  • w zakładach produkcji i obrotu przedmiotami użytku, materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, kosmetykami oraz innymi wyrobami mogącymi mieć wpływ na zdrowie ludzi.
2.  CO KONTROLUJE?
 
Pracownicy Oddziału biorą również udział w kontrolach sanitarnych związanych z:
  • wydawaniem decyzji zatwierdzających obiekty żywieniowo-żywnościowe do prowadzenia działalności,
  • wydawaniem decyzji zatwierdzających obiekty żywieniowo-żywnościowe do prowadzenia sprzedaży napojów alkoholowych,
  • wydawaniem decyzji zatwierdzających środki transportu do przewozu żywności,
  • interwencjami konsumentów.

Copyright 2008 Powiatowa Stacja Sanitarno - Epidemiologiczna w Przemyślu. All rights reserved.